2011. augusztus 6., szombat

A lélek fejlődésének útja az emberi létben - Első szakasz


A Csoport (a szerzőnek az információt közvetítő angyali csoport) szerint a teljes életfolyamat hét különböző szakaszra bontható. Azt mondják, fontos ez az információ, mert az emberi létet egy általános idősíkba helyezi. Az élet minden egyes szakászának átfogó célja van a lélek fejlődésében, és mind a hét állomás a tizenkét elsődleges életfeladat jellegzetes tényezőit teszi lehetővé. 

Tervezési szakasz, a születés előtt

Az élet első szakasza a születést megelőző időszak, amikor rákészülünk erre az életre, amelynek a megtapasztalása előttünk áll. Ebben a szakaszban kérünk fel bizonyos embereket arra, hogy eljátsszák életünkben azokat a szerepeket, amellyel segítenek az adott időszakban kiválasztott életfeladatunkban. Erre a szakaszra ritkán emlékezünk. Ennek oka, ha a feledés fátyla nincs a helyén, kevés értelme lesz annak az életnek, amit eljátszani jöttünk. A múltban gyakran akár száz letöltött életbe is beletelt, mire egy életfeladatot teljesítettünk. A legtöbb esetben mindössze arra volt szükségünk, hogy megkössük azokat a megállapodásokat a következő életünkre, amelyek a leginkább biztosítják számunkra a lehetőségeket, hogy irányíthassuk azt a néhány attribútumot, amelyen dolgozunk. Akkoriban arra is szükségünk volt, hogy figyelembe vegyük azokat a karmikus kötődéseket és kötelezettségeket, amelyek spirituális családunk tagjaival kapcsolatosak. Minden esemény a tervünk része lehet. Azért alakultak így a dolgok, hogy megtanítsanak egy fontos leckére, hogy egy másik irányba lendítsenek, vagy hogy ráébredésre késztessenek. Az események egy teljes egyezség, megállapodás és segítő tervek hálózatának részei, amelyeket a megtestesülést megelőző tervező összejöveteleken dolgozunk ki. Aszerint választjuk meg feladatainkat, hogy segítsenek az irányításunk alá vonni a kívánt életfeladatokat.  Ezekből tanulhatunk és fejlődésünket gyorsíthatják meg. 

Mindig mindenben szabadon dönthetünk

Ha elfogadjuk azt, hogy az életben a szabad akarat az egyetlen igazi szabály, akkor azt is felismerjük, hogy amint gyakran elrendeltetettnek tekintünk, az valójában az egyik megállapodásunk eredménye. Mivel minden egyes megállapodás szabad akartunk függvénye, az is előfordul, hogy az ellenkező irányba megyünk tovább. Minden megállapodás valójában egy alternatívát jelent addig, amíg minden résztvevő el nem fogadja.

Steve Rother

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése