2011. november 9., szerda

A munka a változó energiában





A munkára vonatkozó kollektív meggyőződésetek az, hogy valamikor elhatároztátok, hogy van "értékes" és "nem kívánatos munka". A dolgozó lakosság nagy része azokhoz akar tartozni, akik "értékes" munkát végeznek. 
Képzett emberekből ma túlkínálat van, és mivel számukra nincs elegendő "értékes munkahely", úgy segítettek magukon, hogy a szervezési folyamatokat mesterségesen feldúsították. Számos szabályt és intézkedési csomagot készítettek, ami tökéletesen felesleges! A cégek, a kereskedelmi szervezetek és a menedzserek feldagasztották a munkastruktúrát egyetlen cél érdekében: hogy "értékes" munkahelyeket teremtsenek.
A mi nézőpontunkból ez az egyetlen célja az egésznek. Ez a rendszer beteg és nem reális. A jövőben ez meg fog változni. Le fognak mondani mindenről, amit kiegészítésként, szükségtelenül hoztak létre, hogy a folyamatokat komplikálják. Ezáltal sok munkahely szűnik majd meg! Mindez azért, mert a kollektív tudatotokban van "értékes" és "nem kívánatos" munkák! 
Ismerjétek föl ebben a kettősséget, ami a meggyőződésetekből származik. Ez az igény az egótokból, az értelmetekből származik, hiszen akkor azt mondhatjátok barátaitoknak és az ismerőseiteknek: "Ilyen és ilyen pozícióban vagyok!" Ettől pedig az az érzésetek támad, hogy valami különlegeset értetek el, és "értékesek" vagytok!
Mi azt mondjuk: mindegyikőtök sokkal több, mint amit egy foglalkozás róla mondhat! Mindnyájatoknak van élettapasztalata és képesség, hogy ezt ellenőrizze és válasszon!
Ha tehát, nem érzitek a szívetekben, hogy valami különlegeset tesztek, akkor rossz úton jártok! Mielőtt beléptetek ebbe az életbe volt elképzelésetek arról, hogy mit akartok csinálni. Ha a munkátok mélyen kielégít és fellelkesít, akkor azt mondhatjátok, hogy jó úton vagytok!
Tegyétek fel a kérdést: Szeretem a munkámat? Öröm tölt el, ha dolgozni indulok? 
A cégek és a kereskedelmi szervezetek a jövőben annyi embert fognak alkalmazni, amennyi az egészséges működéshez szükséges, tehát le fognak mondani a mesterséges felduzzasztásról. Ezen túl, mindenki maga fogja eldönteni, hány órát dolgozik. Nagyon sokan rövidebb munkaidőt választanak majd.
Jelenleg nagyon sok vállalat túl nagy teljesítményt vár el a dolgozóktól, és leértékeli őket, ami viszont arra ösztönzi az alkalmazottakat, hogy kölcsönösen kijátsszák egymást, és folyton túl akarjanak tenni a másikon. Ennek munkaundor, hibák és feszült légkör a következménye!

A cégek nagy része még mindig a teljesítmény és a harc elve alapján dolgozik. Ez azt jelenti, hogy nagyon bele vannak rögzülve a három dimenzióba, nyomást gyakorolnak a dolgozóikra, az ügyfeleikkel szemben pedig alázatoskodóak. Az ilyen ipari vagy kereskedelmi vállalatoknál a személyzetet könyörtelenül nyomás alá helyezik. Ez a letűnőben lévő Halak korszak egyik tipikus jelensége. 
A rezgésemelkedés megerősíti az ilyen cégeknél már meglévő struktúrát. Ugyanez érvényes az egyénekre, a családokra és hasonló közösségekre. Ami alapvetően megvan, az rosszabb lesz, egészen addig, amíg megváltozik, vagy összeomlik. 
A "régi módon" működő cégek jól tennék, ha a vezetés másként gondolkodna, ha felfognák, hogy a jövőben csak akkor lesznek életképesek, ha jó légkör uralkodik a munkahelyeken. 
Sok alkalmazott így gondolkodik magában: "Nem szeretnék így dolgozni! Nincs már kedvem hozzá! Nem okoz már örömöt! Csak azért jövök be, mert pénzre van szükségem! Utálom ezt az üzletet! Már vasárnap rossz kedvem lesz, amikor arra gondolok, hogy másnap megint dolgoznom kell!" Ilyen gondolatai vannak az ilyen cégek és üzletek dolgozóinak, függetlenül attól, hogy milyen részlegen vagy beosztásban dolgoznak - úgy is mondhatjuk, hogy pincétől a padlásig. És szétárasztják ezeket a gondolatokat és érzéseket! 
A Vízöntő korszak egyik tulajdonsága, hogy a hazugságok nem sokáig tarthatók fenn! 
Ha tehát sok dolgozó gondolkodik így, akkor előbb-utóbb kisülnek ezek a gondolati erők! Azok, akik alkotóerejük teljében vannak, elhagyják az ilyen munkahelyeket, újat találnak, ahol a munkahelyi légkör jó. 
A belső elégedetlenség okozta kisülések több irányba sugároznak ki. Egyrészt megmérgezik a cég légkörét: ez úgy történik, hogy az alkalmazottak az ellenkezőjét teszik annak, amit belülről éreznek és gondolnak. Másrészről ezek a kisülések átterjednek az anyagi síkra is. Amint ugyanis a dolgozók nem vallanak be, azaz nem mondják nyíltan: "Nincs kedvem így dolgozni!" - az a gépek és a számítógépek átveszik a gondolati erőket, rezgéseket és tönkremennek, vagy rosszul működnek. Fontos, hogy jó legyen a munkahelyi légkör a dolgozók és a vezetők között is. Ez a törvényszerűség most még újnak tűnik, de tudósaitok hamarosan rájönnek, és alkalmazásával jelentős változások következnek majd be. A jövő cégei és üzletei jól bánnak majd az alkalmazottakkal, mivel tudják, hogy semmi sem olyan kifizetődő, mint a jó munkahelyi légkör! (Ute Kretzschmar: 2012 című könyve alapján, Konfucius és Kuthumi közvetítésekből vett részlet)

Fontos azonban felismernünk azt is, hogy mi vagyunk saját valóságunk teremtői. Ha nem szeretem munkánk, kiállhatatlan munkatársunk vagy főnökünk van, gondoljunk arra, hogy mi vonzottuk magunkhoz, ha nem is tudatosan. A külső valóságunk segítő szándékkal tükrözi vissza azt, milyen hiedelmek alapján ítéljük meg magunkat, milyen belső érzéseink vannak. Azt hiszük, erre a munkára vagyunk érdemesek. Az igazságtalan főnök a legnagyobb tanítónk lehet, ahogy minden nehéz helyzet. Törekedjünk harmóniára az énünkkel. 

Gondoljuk át:  
1. Mit beszélünk?
2. Hogyan cselekszünk?
3. Mit gondolunk?
4. Mit hiszünk?

A fenti négy energiavonal harmonizálásában segít Joseph Murphy (A tudatalatti csodálatos hatalma sorozat szerzője) könyvéből vett ima: 

"A jóakarat, boldogság és öröm szeretetteljes gondolatait és értéseit sugárzom minden munkatársam felé. Kijelentem, hiszem és megerősítem, hogy minden munkatársammal harmonikus, kellemes és kielégítő lesz a kapcsolatom. Az Isteni Szeretet, a Harmónia, a Béke és a Szépség árasztja el a gondolataimat, a szavaimat és a cselekedeteimet. Állandóan tudatosodik bennem a lelkembe zárt ragyogás. Boldog vagyok örömteli és szabad. Túláradok a lelkesedéstől és örvendezek Isten jóságán az élők országában, nem különben minden ember veleszületett jóságán. "

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése