2013. március 26., kedd

A teremtés metafizikája






Asztrológiai értelemben is belépünk a cselekvés időszakába és az új évkörbe. Az időjárás ugyan még mindig a befelé fordulást támogatja, de energetikailag a belső munkák befejeződése - netán felfüggesztése - után kifelé fordíthatjuk a figyelmünket. Belsőleg elért eredményeinket a külvilágban hasznosítjuk: "ahogy benn, úgy kinn".

A bolygóállások is nagyon támogatják most ezt a kifelé forduló figyelmet, a cselekvést - egyébként maga a korszakváltás is ezt támogatja.

Előrebocsátva, hogy "az olvasók mindig kivételek", érdekes, hogy a modern embert mennyire nem foglalkoztatja az a kérdés, hogyan történik a teremtés. Úgy tűnik, hogy hiába léptünk be az isteni társ-teremtés korszakába, a döntő többséget hidegen hagyja, hogyan is csináljuk a manifesztálást. Pedig ezoterikus közhely, hogy ahhoz, hogy jól csináljunk valamit, le kell tisztítanunk, "sallangmentessé" kell tennünk erre irányuló szándékunkat. Úgy pedig elég nehéz megfelelően szándékolni a "helyes manifesztálást", ha egyszerűen jól akarunk teremteni. Akár a biciklizést, vagy bármilyen bonyolult koordinációjú tevékenységet, először részleteiben is meg kell tanulnunk, hogy aztán már automatikusan helyesen menjen.

Egész világunkat átszövi, az "ahogy fenn, úgy lenn" hermetikus törvénye. A fizikai síkon való manifesztálódás a két felette lévő szint és a fizikai harmóniába kerülésével, "együtt rezonálásával" valósulhat meg. Először a mentálszinten a "teremtő" létrehoz egy gondolatformát, ami - jó esetben - az isteni szándék leáradásának eredménye. Ez a mentálsíkra beáramló isteni szándék férfias-elektromos aspektusként nyilvánul meg, hiszen a "függőleges", vagy szintek közötti áramlás mindig maszkulin jellegű. Aztán magának a gondolatformának a kiteljesedése a mentálsíkon már feminin, magnetikus jellegű - "vízszintes" - folyamat. 

Ez tulajdonképpen a mentálsík feletti "Isteni Rend" első megjelenése a fátyol alatt. amikor kiteljesedett a gondolatforma, újabb maszkulin jellegű folyamat következik, melynek során a mentálsíkról jövő impulzus megjelenik az asztrálsíkon is, melyet - az ahogy fenn úgy lenn szellemében - az asztrális forma feminin-magnetikus kiteljesedése követ. Ennek befejeződését az jelzi, hogy itt is megjelenik (a konkrét teremtést illetően) az Isteni Rend. Amikor megvan, újabb férfias szintátlépés következik, és az éteri fizikai síkon létrejön az "öntőforma", ami aztán nőies magnetikus folyamat során magához vonzza a fizikai anyagot.

Orin és DaBen 12 lépéses manifesztációs folyamata:

1. Válaszd ki, hogy mit szeretnél manifesztálni! (Ez ne legyen egy személy vagy valami meghatározhatatlan, mint pl. a belső béke!)

2. Csendesedj el, lazíts és törekedj fölfelé, harmonizáld az energia testeidet – érj el olyan állapotot, ahol tisztán, pozitívan tudsz gondolkodni, a szokásosnál emelkedettebb és összeszedettebb módon!

3. Képzeld el, hogy ez a dolog, amit szeretnél manifesztálni, átalakul energiává! Milyen a színe, a rezgése, az alakja, a mozgása vagy milyen érzést kelt, amikor energiaként imaginálod? Tedd olyan széppé, amennyire csak tudod! Tulajdoníts neki saját, önálló életet és engedd kölcsönhatásba lépni önmagaddal! Alkoss belőle egy jelképet vagy szimbólumot, mint pl. egy fény gömb vagy egy állat és kezdj párbeszédbe vele!

4. Most képzeld el, hogy ezt a dolgot energiából kozmikus szubatomi részecskékké alakítod! Ez az első megjelenése a fizikai világban. Tedd annyira széppé és olyan magas rezgésűvé, amennyire csak a képzeletedtől telik!

5. Építsd be a saját aurádba és a fizikai testedbe a nekik megfelelő szubatomi részecskéket! Helyezd el ezeket érzésednek megfelelően!

6. A manifesztálni kívánt dolog szubatomi részecskéit képzeletben hozzad be a tested minden sejtjének DNS-ébe! Ez segít úgy manifesztálni a dolgot, hogy az harmóniában legyen a lényeddel.

7. Milyen minőséget (pl. ön-szeretet, öröm, béke, stb.) szeretnél elérni általa? Tekintsd olybá, hogy máris megvan ez a minőség! (Ez kapcsol össze az érzelmi testeddel.)

8. Vizsgáld meg a kívánt dolog esszenciáját! Mivel szolgálna téged? Mit szeretnél általa elérni? (Ez kapcsol össze a mentális testeddel.) Gondolkozz határok nélkül! Képzeld azt, hogy mindened meglehet!

9. Fogadj be, tedd lehetővé, mert megérdemled! Állj nyitva a kívánt dolog befogadására! Képzeld azt, hogy helyet teremtesz, ahová megérkezhet! Engedd meg, hogy könnyedén a tiéd legyen és hidd el, hogy megérdemled!

10. Képzeletben kapcsolódj össze az emberiség evolúciójának a tervével, amit pedig manifesztálni szeretnél, azt hangold hozzá az élet célodhoz és annak legmagasabb potenciáljához!

11. Magnetizáld ezt a dolgot azzal, hogy felépítesz egy tekercset, amit megfelelő méretűre igazítasz, a forrás energiádat pedig átküldöd rajta és bevonzod, amit szeretnél!

12. Képzelj el egy jelenetet, amiben már megvan ez a dolog! Tedd annyira valóságossá, amennyire tudod! Helyezd magad bele! Foglalkozz ezzel a jelenettel, tegyed élővé! Tégy úgy, mintha egy lehetséges univerzumban lennél, ahol megkapod ezt a dolgot! Képzeld magad egy évvel későbbre és mesélj el egy történetet, hogy milyen egyszerű volt megszerezned, amit akartál!

Szigeti Antal
http://espavo.hu/hirlevel/teremtes-metafizikaja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése